dimecres, 11 de març del 2015

Renovem la manera de fer política municipal



Una cosa és l’opinió política que puguem tenir d’una llista determinada i de la persona que l’encapçala, i l’altre voler influir negativament publicant als mitjans de comunicació informacions interessades. Ens referim a la publicació que va sortir en un mitjà escrit de Girona parlant del Sr. Benet Garriga, amb un titular que ja era una sentència en sí mateixa:Un exalcalde inhabilitat de Fornells es torna a presentar”, i amb un contingut que s’esplaia en tot luxe de detalls d’uns fets que es van produir fa ... més de 20 anys!. El Sr. Garriga té tot el dret d’encapçalar una llista, tothom té passat i ell ja va complir amb allò que la justícia li va demanar. No és just que s’utilitzin els mitjans -recordant el passat- en un presumible benefici propi, perquè el que fan és un flac favor al poble, embrutant la política municipal que s’hi desenvolupa. I sorprèn més quan aquesta notícia surt publicada a les poques hores de que arribés a les bústies del poble la presentació de la seva candidatura. És òbvia la intenció de qui l’ha filtrat.

Per altra part just al cap de dos dies, el dia 31 de gener, apareix una altra notícia informant que Fornells ha rebut la part econòmica que li deu ADIF de les expropiacions de les zones verdes del Pla de la Seva. Aquesta informació no es va comunicar en el Ple municipal del dia 29, celebrat dos dies abans. Es va amagar al nostre grup d’Esquerra, es va amagar durant uns dies als veïns del poble per a treure’n un rèdit, el que denota una actitud deslleial envers el nostre grup, i un sentit de fer política allunyada dels nostres valors i de la nostra manera d’entendre-la.

Aquests dos fets, gens anecdòtics per la seva premeditació, i inequívoc exemple d’una manera de fer, donen més força a la nostra ferma aposta per renovar la manera d’entendre la política municipal al nostre poble. La política ha de ser una eina al servei de les persones. No pot ser que les persones siguin una eina pels polítics, ni un joc pervers de bons i dolents, o de ciutadans de primera i de segona per la seva manera de pensar o de sentir.

Cal vetllar pel tracte equitatiu a tots els veïns que viuen i conviuen al municipi. Aquesta és la nova mirada que volem pel nostre poble.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Endavant companys. Bona feina! Calen canvis!