dimecres, 8 d’abril del 2015

Les zones infantils del municipi: la Plaça Onze de Setembre

Des d’ERC a l’ajuntament de Fornells proposem dotar alguns dels nostres parcs infantils de paviment amortidor de cautxú continu. Per fer això necessitem tractar les zones infantils del nostre municipi de forma global, i fer un pla de manteniment  o renovació, si és necessari,  a quatre anys vista, que tingui present l’ús que es fa de cada parc. Cal garantir  el manteniment de tots els espais i tenir cura de la seguretat en les àrees de joc, segons la normativa i la legislació aplicable.

Un dels espais que ja hem analitzat és la Plaça Onze de Setembre. Aquest pla a 4 anys el presentarem als veïns de la zona, donat que és un dels més utilitzats del nostre municipi. Però els diners que s’hi han de gastar no poden hipotecar el manteniment dels altres parcs del municipi. És per això que farem als veïns de Fornells de la Plaça Onze de Setembre una sèrie de propostes.

Tractar les tres zones infantils existents en dos grups: l’espai de molles i l’espai del tren un primer grup i la zona infantil per nens grans un segon grup.

El primer grup és la zona infantil que té un bus, gronxador i molles, el cost del paviment amortidor de cautxú continu és d’uns 10.000€. S’ha d’instal·lar un gruix de 2 cm. de negre i 1 cm. de color amb la possibilitat d’utilitzar 4 colors sense incrementar el preu. El mateix paviment amortidor de cautxú continu es necessita en la zona infantil amb tren i el cost és de 3.500€. Aquests dos espais voldríem tenir-los resolts després de l’estiu, abans que tornin a venir pluges.


El segon grup la zona infantil per nens grans amb conjunt, gronxador, tobogan i joc d’equilibri, Tindria un cost de 19.000€. Degut a que hi ha jocs amb una alçada de caiguda de més de 2,80 m. es necessita un gruix de cautxú d’11 cm. Som del parer d’acabar d’amortitzar la instal·lació d’aquest espai tres anys més i pel cost que té el cautxú en aquesta zona infantil i amb pocs diners més, començar a pensar en una nova instal·lació infantil.
En la part inferior de la foto proposta de superfície amortidora amb la que volem cobrir diferents espais